Jednoduchý recept

Teplý salát ze zelí a slaniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53991

Ingredience

10 g Kopr čerstvý
10 g Petržel - nať
5 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé
Zálivka
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
3% Sacharidy 11 g
39% Tuky 29 g
29% Sodík 590 mg
14% Bílkoviny 8 g

Teplý salát ze zelí a slaniny postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Zelí očistíme od poškozených listu, rozpůlíme, odstraníme košťál a vložíme do vroucí vody. Povaříme 10-15 minut. Zelí vytáhneme z vody, necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtky, které poklademe zvlášť na talíře.

2

Příprava zálivky: Do suché pánvičky dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli s česnekem a zpěníme dozlatova. Těsně před koncem smažení dochutíme zbylou solí, pepřem, nakonec mletou paprikou, zamícháme a ihned stáhneme ze sporáku.

3

Na talířích připravené porce zelí posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Každou porci přelijeme připravenou zálivkou a teplý salát podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako teplou přílohu k pečeným klobásám, buřtům a podobně. Přidáme čerstvý chléb nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept