Salát ze zelí a mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze zelí a mrkve
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53992 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Celer - nať |
3 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Mrkev kořen |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Zálivka | |
---|---|
250 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 328,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Zelí hlávkové bílé, Jogurt bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze zelí a mrkve postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapané zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mrkve oškrábeme, nahrubo nastrouháme, dáme do misky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem. Přidáme nakrájené zelí, drobně nasekanou celerovou nať a dvěma vidličkami dobře promícháme. Můžeme promíchat také rukou, jemně pomačkat. |
2 | Příprava zálivky: ve vhodné kuchyňské nádobě důkladně promícháme jogurt, smetanu, sůl a pepř. |
3 | Hotový salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme zálivkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studenou přílohu.