Mrkvový dortík jablkovým sněhem a pečeným mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový dortík jablkovým sněhem a pečeným mangem
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53995 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
12 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
200 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Kakao |
2 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mango |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
130 g | Mrkev kořen |
65 g | Olej stolní |
80 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 335,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Mango, Olej stolní, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový dortík jablkovým sněhem a pečeným mangem postup přípravy receptu:
1 | Prosátou mouku smícháme s kakaem. Do pěny utřeme 130g krystalového cukru s vejcem, skořicí, solí a kypřicím přáškem. Přilijeme olej, přisypeme najemno nastrouhanou mrkev, strouhané ořechy, mouku a zlehka promícháme. Rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C cca 20 minut a poté dopekáme ještě krátce při teplotě 120 °C. Po vyjmutí necháme ve formičkách. |
2 | Mango očistíme, rozkrojíme a dužinu pokrájíme na malé kousky. Osladíme moučkovým cukrem a ponorným mixérem dohladka rozmixujeme. Musí vzniknout jemná pěna. Na plech vytváříme z hmoty lžičkou malé, pravidelné oválky. Vložíme do trouby předehřáté na 50 °C a zvolna sušíme min. 120 minut. Ještě teplé oplatky přehneme přes váleček na nudle a necháme vychladnout. |
3 | Mezitím připravíme sníh. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme najemno. Zakápneme vodou, citronovou šťávou a společně podusíme doměkka. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek krystalového cukru a vychladlou jablečnou směs. Znovu prošleháme dotuha. |
4 | Dortíky mírně ohřejeme, vyklopíme vždy ke straně talíře, ke středu navrstvíme kopeček jablečného sněhu, doplníme mangovou oplatkou a ihned podáváme. |