Recept

Kukuřičné lívance s hráškem a jablečnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53996
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
200 g Hrachové lusky
500 g Kukuřice
120 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka kukuřičná
1 kávová lžička Ocet rýžový
50 ml Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
2 ks Šalotka
500 ml Šťáva jablečná 100%
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 973kJ
18% Sacharidy 64 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 143 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kukuřičné lívance s hráškem a jablečnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme hustou směs z kukuřice a džusu: šalotku očistíme, nasekáme a zvolna osmahneme na lžici rozpáleného másla. Po chvíli přisypeme cca 1/3 množství kukuřice a pomalu dusíme cca 10 minut. Jakmile začne kukuřice měknout, ochutíme solí a pepřem. Jablečný džus vlijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat na polovinu množství. Poté přišleháme 3 lžíce másla, přidáme kukuřici s cibulkou a přisypeme polovinu najemno nasekané petrželky.

2

2 lžíce vody zahřejeme na teplotu cca 30 °C a rozmícháme v ní droždí. Na teplém místě necháme kvásek chvíli kynout. Mezitím smícháme v misce mléko s octem, rozšlehaným vejcem, nakonec přidáme zbytek másla, pouze cca lžici másla si odložíme na hrachové lusky. Přidáme kvásek a zlehka promícháme. Postupně přisypeme po částech mouku, zbytek kukuřice a zbylou nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme dle chuti. Rozpálíme pánev, mírně vymažeme olejem a malou naběračkou tvoříme cca 16ks lívanců, které opečeme několik minut po každé straně.

3

Hráškové lusky očistíme, omyjeme a cca 1/2 minuty spaříme vroucí vodou. Ihned zchladíme v ledové vodě, scedíme a necháme oschnout. Před podáváním je krátce prohřejeme na másle, osolíme a osladíme cukrem.

4

Na každý talíř kápneme jablečkou šťávu, položíme jeden lívanec a na ně rozložíme hráškové lusky. Přelijeme trochou šťávy a přiklopíme dalším lívanečkem. Kolem dozdobíme rovněž jablečnou šťávou s cibulkou a ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept