Jednoduchý recept

Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53997
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Čekanka
30 g Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
4 ks Pomeranč červený
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Gorgonzola
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 975kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
38% Sodík 763 mg
26% Bílkoviny 15 g

Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Čekanku očistíme, několik svrchních lístků odstraníme a seřízneme tvrdý konec. Podélně rozpůlíme a krátce podusíme ve víně. Přilijeme smetanu a přidáme část rozmačkané gorgonzoly. Nakonec přisypeme překrojené vlašské ořechy.

2

Pomeranče omyjeme, oloupeme, odstraníme vnitřní bílou slupku a dužinu pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve větší pánvi přepustíme máslo, sraženinu odstraníme a přisypeme cukr. Pomerančová kolečka krátce prohřejeme. Zbylý sýr nasekáme na menší hrudky.

3

Doprostřed servírovacíh talířů rozdělíme pomeranč, kolečka vyskládáme do tvaru větrníku. Dokola naskládáme čekanku. Vršek i okolí posypeme gorgonzolou a vše přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept