Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53997 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
30 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Pomeranč červený |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sýr Gorgonzola |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 178,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Čekanku očistíme, několik svrchních lístků odstraníme a seřízneme tvrdý konec. Podélně rozpůlíme a krátce podusíme ve víně. Přilijeme smetanu a přidáme část rozmačkané gorgonzoly. Nakonec přisypeme překrojené vlašské ořechy. |
2 | Pomeranče omyjeme, oloupeme, odstraníme vnitřní bílou slupku a dužinu pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve větší pánvi přepustíme máslo, sraženinu odstraníme a přisypeme cukr. Pomerančová kolečka krátce prohřejeme. Zbylý sýr nasekáme na menší hrudky. |
3 | Doprostřed servírovacíh talířů rozdělíme pomeranč, kolečka vyskládáme do tvaru větrníku. Dokola naskládáme čekanku. Vršek i okolí posypeme gorgonzolou a vše přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme. |