Hovězí guláš po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš po maďarsku
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
800 g | Cibule |
0,5 ks | Feferony |
800 g | Hovězí maso přední |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
500 ml | Masový vývar |
4 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 20,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Feferony, Hovězí maso přední, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme maso a rozkrájíme je na kostky asi 3 krát 3 centimetry. Pokrájené maso osolíme a opepříme. |
2 | Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na plátky. Bramboru oškrábeme a pokrájíme na kostičky. |
3 | V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme kostky masa a opečeme je. Přidáme na maso sladkou i pálivou papriku, kmín, nadrobno nasekanou feferonku, kostky brambor a rajčatový protlak. Krátce podusíme a přilijeme masový vývar. Počkáme, dokud nepřijde k varu. Ztlumíme teplotu a 90 minut dusíme, občas promícháme. |
4 | Hotový guláš rozdělíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme buď s vařenými bramborami, těstovinami nebo knedlíkem.