Recept

Hovězí ragů po burgundsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53999

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 ks Bílá cibulka
1 ks Cibule
800 g Hovězí kýta
50 g Majoránka
2 cl Martell cognac
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
8 ks Pepř černý celý
50 g Petržel - nať
50 g Rozmarýn čerstvý
100 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
750 ml Víno červené
4 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 474kJ
7% Sacharidy 27 g
57% Tuky 43 g
23% Sodík 467 mg
90% Bílkoviny 50 g

Hovězí ragů po burgundsku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a jeden stroužek česneku. Cibuli i česnek rozpůlíme a dáme do mísy. Přidáme k nim rozmarýn, tymián, majoránku, bobkový list a celý pepř. Zalijeme vínem.

2

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky o velikosti 3 krát 3 centimetry a vložíme do mísy s nálevem. Necháme v chladnu odležet do druhého dne.

3

Další den oloupeme zbytek česneku a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.

4

Maso necháme v sítu okapat, osušíme ho, nálev si schováme.

5

V kastrolu si rozpálíme olej a dáme na něj slaninu a česnek. Vmícháme celé cibulky a opečeme je dozlatova. Vyndáme vše z kastrolu a vložíme do něj maso a zprudka ho opečeme. Zaprášíme moukou a opečeme. Pak přidáme cibulky, slaninu, bylinky z nálevu a nálev. Osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme 90 minut.

6

Žampiony očistíme, pokrájíme a opečeme je na másle. Pět minut před odstavením ragú z plotny je vmícháme do ragú.

7

Nakonec ragú ještě zjemníme koňakem a povaříme, aby zhoustlo. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Při dušení se vždy udává nejkratší délka úpravy, když budeme ragů dusit déle, bude aromatičtější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept