Jednoduchý recept

Zeleninová polévka jemná

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninová polévka jemná 5 1
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 54

Ingredience

30 g Celer bulvový
30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
70 g Květák
300 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
70 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
30 g Petržel kořen
7 g Sůl
200 g Telecí kosti
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 431kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
15% Sodík 293 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zeleninová polévka jemná postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kostičky, květák rozebereme na menší růžičky, vše zalijeme vroucí vodou a vaříme téměř doměkka.

2

Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme zbylou dávkou studené vody a mírně osolíme.

3

Uvedeme do varu a nejméně 2 hodiny zvolna vaříme. Poté vývar scedíme.

4

Dávku prosáté mouky za občasného promíchání nasucho mírně opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kostí a odvarem ze zeleniny.

5

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

6

Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

7

Nakonec do polévky vložíme uvařenou zeleninu a sterilovaný hrášek a krátce povaříme. Polévku zjemníme máslem.

8

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept