Jednoduchý recept

Přírodní sekané řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 540
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
300 g Hovězí maso přední
700 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
100 g Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový květ
2 g Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
25 g Sůl
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová plec
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
4% Sacharidy 13 g
35% Tuky 26 g
64% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Přírodní sekané řízky postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.

3

Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.

4

Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept