Recept

Jehněčí pečené na kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54000
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Jehněčí plec
2 polévková lžíce Kari koření
2 polévková lžíce Kokos strouhaný
1 kávová lžička Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
2 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
250 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
5% Sacharidy 17 g
30% Tuky 23 g
15% Sodík 306 mg
75% Bílkoviny 42 g

Jehněčí pečené na kari postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a opláchneme maso, pokrájíme ho na kostky o velikosti asi 2 krát 2 centimetry. Osolíme je a opepříme.

2

Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, rozpůlíme je a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme je nadrobno.

3

Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Vhodíme na něj kostky masa a zprudka je opečeme, přidáme cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Posypeme novým kořením a kari. Vmícháme nakrájená rajčata a česnek. Všechno promícháme.

4

Ztlumíme teplotu, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme 30 minut.

5

Nakonec jehněčí dochutíme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme strouhaný kokos. Počkáme dokud nezačne směs vřít, odstavíme z ohně a servírujeme.

Poznámka

Kokos dodá pokrmu zvláštní chuť a zároveň slouží jako zahušťovadlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept