Jednoduchý recept

Mrkev z jihozápadní Francie

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54001

Ingredience

30 g Cibulka jarní
3 ml Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
500 g Mrkev kořen
20 ml Ocet vinný
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 938kJ
4% Sacharidy 13 g
407% Tuky 305 g
3% Sodík 60 mg
3% Bílkoviny 1 g

Mrkev z jihozápadní Francie postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké nudličky. Vložíme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a promícháme. Přidáme drobně nasekanou jarní cibulku, a to jak zelenou, tak spodní bílou část. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec do salátu přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.

2

Hotový salát naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Salát pochází z historického kraje Francie z městečka Quercy. Podáváme dobře chlazený, jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz