Mrkev z jihozápadní Francie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev z jihozápadní Francie
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54001 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Cibulka jarní |
3 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet vinný |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev z jihozápadní Francie postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké nudličky. Vložíme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a promícháme. Přidáme drobně nasekanou jarní cibulku, a to jak zelenou, tak spodní bílou část. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec do salátu přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme. |
2 | Hotový salát naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát pochází z historického kraje Francie z městečka Quercy. Podáváme dobře chlazený, jako přílohu.