Recept

Pepřový biftek po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54002
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
4 cl Martell cognac
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 polévková lžíce Pepř bílý celý
1 polévková lžíce Pepř černý celý
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 229 mg
82% Bílkoviny 46 g

Pepřový biftek po francouzsku postup přípravy receptu:

1

V hmoždíři roztlučeme oba druhy pepře, bílý i černý. Nasypeme pepřovou směs na prkénko a pak na něj přiložíme bifteky. Přitlačíme je rukou. Otočíme a přitlačíme vrstvu pepře i na druhou stranu.

2

Na hlubší, silnější pánvi rozpálíme olej a vložíme na ni bifteky. Opékáme je při vysoké teplotě z každé strany 1 minutu.

3

Ztlumíme teplotu a dopékáme z každé strany ještě 2-4 minuty, podle toho, jestli chceme krvavé bifteky, středně nebo úplně propečené. Nakonec maso osolíme.

4

Vyndáme bifteky, zabalíme je do alobalu a slijeme z pánve tuk.

5

Zvýšíme teplotu a připečeniny v pánvi naředíme koňakem. Vložíme máslo, mícháme a přiléváme smetanu. Odpařujeme, aby omáčka zhoustla, osolíme.

6

Naservírujeme bifteky na talíře a přelijeme je omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu můžeme zvolit bramborové krokety, hranolky nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept