Roštěnky opékané po provensálském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky opékané po provensálském způsobu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
40 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Masový vývar |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Sardelové řezy |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 145,1mg |
Draslík | 802,9mg |
Vláknina | 624,5mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sardelové řezy, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Masový vývar, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky opékané po provensálském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek a rozmačkáme jej. V misce smícháme se solí, pepřem a tymiánem. Česnekovou směsí potřeme plátky roštěnek. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Vyndáme z pánve a zabalíme je do alobalu. |
3 | Slijeme tuk z pánve a vlijeme na ni víno a vývar, přidáme nadrobno nasekané sardelové řezy a tekutinu odpaříme na polovinu. Přimícháme do šťávy olivy a zahřejeme. Šťávu pak zjemníme máslem a přelijeme s ní hotové roštěnky. Nakonec maso posypeme nadrobno nasekaným tymiánem. |