Lahodná vepřová krkovice s koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodná vepřová krkovice s koriandrem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4,5 dl | Bujón zeleninový |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
8 ks | Karotka |
200 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 dl | Olej olivový |
100 g | Pastinák |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
450 g | Vepřová krkovička |
Na dochucení | |
---|---|
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
1,5 dl | Víno madeira |
Příloha | |
450 g | Chléb slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 839,4mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chilli paprička, Citrony, Karotka, Koriandr mletý, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Cibule červená, Hořčice Dijonská, Klobása Dunajská, Olej olivový, Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová krkovička, Chléb slunečnicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodná vepřová krkovice s koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou libovější krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší, než je velikost sousta. Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme a nakrájíme z něj škrabkou tenké plátky kůry (jen žluté). Očistíme a omyjeme červené cibule, baby karotku, pastiňák, petržel, celer, čerstvý tymián, rozmarýn a petrželovou nať. Zeleninu nakrájíme na silnější kousky, kromě karotky (tu necháme v celku), bylinky posekáme nadrobno. Dobrou uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké nudličky. |
2 | V hlubším pekáčku si na olivovém oleji orestujeme kousky masa, z každé strany asi 2 minuty. Jakmile má maso zlato-červenou kůrku, osolíme ho, ochutíme pepřem, hořčicí, sušeným koriandrem, promícháme a společně restujeme asi 2 minuty. Přimícháme citrónovou kůru, chilli papričku a klobásu. Znovu promícháme, přilijeme zeleninový bujón, zakryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 30 minut, poté zmírníme teplotu na 190°C, přidáme zeleninu a maso pečeme ještě asi 1 hodinu. |
3 | Z pekáče vyjmeme kousky masa a mrkev, vývar se zeleninou rozmixujeme, dáme na plotnu, přilijeme červené víno a necháme projít varem. Vzniklou omáčku dochutíme solí i pepřem. Na talíře rozdělíme maso s baby karotkou, přelijeme ho omáčkou a servírujeme s čerstvým chlebem. |