Kotlety ve slunečnicových semínkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety ve slunečnicových semínkách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 312,6mg |
Draslík | 708,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Slunečnice - semena, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety ve slunečnicových semínkách postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme plátky masa, osušíme je. Osolíme a opepříme. |
2 | V suché pánvi si opražíme slunečnicová semena, dokud nezačnou vonět. Necháme je vychladnout a nasekáme je nadrobno. |
3 | V misce si utřeme máslo se žloutky. Vmícháme k němu opečená slunečnicová semínka. Přidáme strouhanku, petržel, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Promícháme tak, abychom vytvořili měkkou, dobře roztíratelnou hmotu, do které podle potřeby přidáme strouhanku. |
4 | Rozpálíme si gril. V těžké pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm plátky masa z každé strany 4 minuty. Pak je přemístíme na mísu a potřeme vytvořenou hmotou. |
5 | Naskládáme na rozpálený gril a 4 minuty zapékáme. Podáváme. |
Poznámka
Kotlety nenecháváme na pánvi příliš dlouho, aby se maso nevysušilo. Stejným způsobem můžeme obalovat jehněčí kotlety či telecí řízky.