Roštěná po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná po vídeňsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibule |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Masový vývar |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 130,9mg |
Draslík | 807,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Masový vývar, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka. |
2 | Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule. |
4 | Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu. |
5 | Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme. |
6 | Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat. |
7 | Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí. |
Poznámka
Cibule bude ještě křupavější, pokud ji před smažením poprášíme hladkou moukou.