Jednoduchý recept

Telecí řízek připravovaný po milánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54018
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
125 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata
300 g Špagety
60 g Strouhanka
2 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
600 g Telecí kotlety
50 g Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,107 kcal
Kilojoule 4 630kJ
22% Sacharidy 80 g
82% Tuky 61 g
47% Sodík 946 mg
101% Bílkoviny 57 g

Telecí řízek připravovaný po milánsku postup přípravy receptu:

1

Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Nadrobno nasekáme česnek. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme k nim spařená a pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný tymián. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.

2

Paličkou na maso naklepeme řízky, osolíme je a opepříme.

3

Polovinu nastrouhaného parmezánu smícháme se strouhankou.

4

Obalíme řízky v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi parmezánu a strouhanky. Mírně trojobal přitiskneme k masu.

5

3 litry vody přivedeme k varu a uvaříme v nich podle návodu na obalu špagety.

6

Na dvou pánvích rozehřejeme máslo a olej. Řízky smažíme na střední teplotě z každé strany 3 minuty.

7

Slijeme špagety a necháme je okapat na sítu. Pak je rozdělíme do 4 talířů, přidáme řízky a trochu rajčatové omáčky. Zdobíme bazalkou. Zbytkem nastrouhaného parmezánu si každý strávník posype špagety podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept