Telecí řízek připravovaný po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek připravovaný po milánsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
300 g | Špagety |
60 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
600 g | Telecí kotlety |
50 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 283,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kotlety, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek připravovaný po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Nadrobno nasekáme česnek. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme k nim spařená a pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný tymián. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne. |
2 | Paličkou na maso naklepeme řízky, osolíme je a opepříme. |
3 | Polovinu nastrouhaného parmezánu smícháme se strouhankou. |
4 | Obalíme řízky v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi parmezánu a strouhanky. Mírně trojobal přitiskneme k masu. |
5 | 3 litry vody přivedeme k varu a uvaříme v nich podle návodu na obalu špagety. |
6 | Na dvou pánvích rozehřejeme máslo a olej. Řízky smažíme na střední teplotě z každé strany 3 minuty. |
7 | Slijeme špagety a necháme je okapat na sítu. Pak je rozdělíme do 4 talířů, přidáme řízky a trochu rajčatové omáčky. Zdobíme bazalkou. Zbytkem nastrouhaného parmezánu si každý strávník posype špagety podle chuti. |