Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 54019

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Rýže dušená
750 g Slepičí drůbky
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 399kJ
8% Sacharidy 28 g
85% Tuky 63 g
11% Sodík 214 mg
57% Bílkoviny 32 g

Slepičí drůbky postup přípravy receptu:

1

K přípravě potřebujeme 6 ks křídel, 4 žaludky, 4 srdce a 2 krky. Drůbky dobře opereme, v hrnci je zalijeme 1,5 l vařící vody, osolíme, přidáme celou neoloupanou cibuli a muškátový květ. Uvaříme doměkka. Uvařené drůbky scedíme, křídla, krky a srdce přepůlíme, žaludky rozčtvrtíme a uchováme v teple.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z vařících se drůbků, vyšleháme na řídkou omáčku, kterou svaříme na polovinu. Hotovou omáčku zjemníme šlehačkou a podle chuti přisolíme.

3

Uvařené drůbky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept