Recept

Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54020

Ingredience

2 cl Grappa
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
150 g Sýr Gorgonzola
4 špetka Sůl
600 g Telecí kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
47% Sodík 940 mg
71% Bílkoviny 40 g

Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

Paličkou na maso naklepeme omyté a osušené řízky. Osolíme je a opepříme.

2

Do mixéru vlijeme smetanu a vložíme gorgonzolu. Rozmixujeme.

3

V hlubší pánvi si zahřejeme olej a máslo. Opékáme řízky při střední teplotě z každé strany 2 minuty. Hotové vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

4

Slijeme tuk z pánve a zvýšíme teplotu. Vlijeme na pánev grappu, kterou rozředíme připečeniny a vaříme do zhoustnutí. Přilijeme rozmixovanou gorgonzolu a vaříme, dokud není omáčka krémová.

5

Naskládáme na talíře řízky a zalijeme je omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept