Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 cl | Grappa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
600 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 489,8mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grappa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:
1 | Paličkou na maso naklepeme omyté a osušené řízky. Osolíme je a opepříme. |
2 | Do mixéru vlijeme smetanu a vložíme gorgonzolu. Rozmixujeme. |
3 | V hlubší pánvi si zahřejeme olej a máslo. Opékáme řízky při střední teplotě z každé strany 2 minuty. Hotové vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu. |
4 | Slijeme tuk z pánve a zvýšíme teplotu. Vlijeme na pánev grappu, kterou rozředíme připečeniny a vaříme do zhoustnutí. Přilijeme rozmixovanou gorgonzolu a vaříme, dokud není omáčka krémová. |
5 | Naskládáme na talíře řízky a zalijeme je omáčkou. |