Slepičí Hopel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí Hopel
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54023 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Slepice |
3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 660,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Pažitka, Slepice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí Hopel postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici den předem uvaříme ve slané vodě. Druhý den obereme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, uvaříme ve slané vodě a uvařené růžičky překrájíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule, dáme je ve velké pánvi zpěnit na másle, přidáme nakrájené slepičí maso, trochu opečeme, zamícháme, přidáme květák a směs ještě chvíli restujeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem a necháme ztuhnout. |
2 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypané sekanou pažitkou. |