Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54023
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Květák
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Slepice
3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,234 kcal
Kilojoule 5 165kJ
5% Sacharidy 18 g
93% Tuky 70 g
55% Sodík 1 g
232% Bílkoviny 130 g

Slepičí Hopel postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici den předem uvaříme ve slané vodě. Druhý den obereme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, uvaříme ve slané vodě a uvařené růžičky překrájíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule, dáme je ve velké pánvi zpěnit na másle, přidáme nakrájené slepičí maso, trochu opečeme, zamícháme, přidáme květák a směs ještě chvíli restujeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem a necháme ztuhnout.

2

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypané sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept