Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 54028

Ingredience

20 ks Cibule
1 ks Květák
50 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový květ
130 g Máslo čerstvé
1 ks Slepice
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,142 kcal
Kilojoule 4 776kJ
16% Sacharidy 57 g
74% Tuky 55 g
34% Sodík 672 mg
186% Bílkoviny 105 g

Ragú ze slepice postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici rozčtvrtíme a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar necháme stranou, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky.

2

Větší květák rozebereme na růžičky a vypereme, malé cibulky oloupeme a na plátky nakrájíme očištěné žampiony.

3

Do vývaru ze slepice dáme vařit květákové růžičky, po 10 minutách přidáme cibulky a žampiony. Vaříme doměkka, zeleninu a houby vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.

4

Mezitím si v kastrole připravíme z mouky a másla světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, ušleháme na řídkou omáčku, kterou necháme vyvařit nahusto. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme, okořeníme muškátovým květem a zjemníme šlehačkou. Do omáčky vložíme slepičí kousky, přidáme květák, cibuli a žampiony a vše dobře prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept