Ragú ze slepice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú ze slepice
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54028 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
130 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
1 ks | Slepice |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 349,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Muškátový květ, Slepice, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú ze slepice postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici rozčtvrtíme a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar necháme stranou, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky. |
2 | Větší květák rozebereme na růžičky a vypereme, malé cibulky oloupeme a na plátky nakrájíme očištěné žampiony. |
3 | Do vývaru ze slepice dáme vařit květákové růžičky, po 10 minutách přidáme cibulky a žampiony. Vaříme doměkka, zeleninu a houby vyjmeme z vývaru a uchováme v teple. |
4 | Mezitím si v kastrole připravíme z mouky a másla světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, ušleháme na řídkou omáčku, kterou necháme vyvařit nahusto. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme, okořeníme muškátovým květem a zjemníme šlehačkou. Do omáčky vložíme slepičí kousky, přidáme květák, cibuli a žampiony a vše dobře prohřejeme. |