Jednoduchý recept

Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54030
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cuketa
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Kuřecí prsa
2 ks Limetka
3 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Máta
1 ks Mrkev kořen
300 g Nudle čínské vaječné
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Paprika oranžová
2 g Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
19% Sacharidy 67 g
135% Tuky 101 g
30% Sodík 593 mg
93% Bílkoviny 52 g

Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru, ručně vyšleháme veškeré ingredience v dostatečně velké míse. Kuřecí plátky omyjeme studenou vodou, osušíme a ponoříme do marinády, necháme alespoň 30 minut marinovat. Během marinování maso občas obrátíme.

2

Omytou papriku rozkrojíme a očistíme od semínek i bílé dužiny, poté ještě jednou omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a oloupeme mrkev s cuketou a nastrouháme na tenké proužky. Mátu omyjeme, důkladně vytřepeme a lístky otrháme od stonku.

3

Rozpálíme pánev s 2 polévkovými lžícemi oleje, vyndáme plátky kuřete z marinády a prudce opečeme po obou stranách vždy po 5 minutách. Během opékání masa si připravíme velký hrnec na těstoviny s minimálně 3 litry osolené vody, uvedeme do varu a vhodíme rýžové nudle, které vaříme maximálně 4 minuty. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.

4

Nudle smícháme s nastrouhanou zeleninou a mátou a dáme na talíře. Kuřecí plátky podélně nakrájíme na tenké proužky a dáme na porce nudlí se zeleninou. Šťávu ze dvou limetek smícháme se zbývajícím olejem a nalijeme na maso s nudlemi. Na závěr ozdobíme limetkovou kůrou a podáváme.

Poznámka

Bílý rafinovaný cukr můžeme nahradit třtinovým nebo palmovým, musíme však počítat s tím, že je méně sladký. K opékání masa je nejlepší použít sojový nebo podzemnicový olej, který se více rozpálí. Neměl by se používat olej sezamový, je nevhodný ke smažení. Použití těchto méně typických surovin přispěje k výraznější chuti asijské kuchyně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept