Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou
Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54030 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
300 g | Nudle čínské vaječné |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Paprika oranžová |
2 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 807,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Limetka, Limetková šťáva, Máta, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Nudle čínské vaječné, Paprika oranžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru, ručně vyšleháme veškeré ingredience v dostatečně velké míse. Kuřecí plátky omyjeme studenou vodou, osušíme a ponoříme do marinády, necháme alespoň 30 minut marinovat. Během marinování maso občas obrátíme. |
2 | Omytou papriku rozkrojíme a očistíme od semínek i bílé dužiny, poté ještě jednou omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a oloupeme mrkev s cuketou a nastrouháme na tenké proužky. Mátu omyjeme, důkladně vytřepeme a lístky otrháme od stonku. |
3 | Rozpálíme pánev s 2 polévkovými lžícemi oleje, vyndáme plátky kuřete z marinády a prudce opečeme po obou stranách vždy po 5 minutách. Během opékání masa si připravíme velký hrnec na těstoviny s minimálně 3 litry osolené vody, uvedeme do varu a vhodíme rýžové nudle, které vaříme maximálně 4 minuty. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat. |
4 | Nudle smícháme s nastrouhanou zeleninou a mátou a dáme na talíře. Kuřecí plátky podélně nakrájíme na tenké proužky a dáme na porce nudlí se zeleninou. Šťávu ze dvou limetek smícháme se zbývajícím olejem a nalijeme na maso s nudlemi. Na závěr ozdobíme limetkovou kůrou a podáváme. |
Poznámka
Bílý rafinovaný cukr můžeme nahradit třtinovým nebo palmovým, musíme však počítat s tím, že je méně sladký. K opékání masa je nejlepší použít sojový nebo podzemnicový olej, který se více rozpálí. Neměl by se používat olej sezamový, je nevhodný ke smažení. Použití těchto méně typických surovin přispěje k výraznější chuti asijské kuchyně.