Jednoduchý recept

Pórek , jako chřest

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54033
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
Omáčka
10 g Cibulka jarní
30 ml Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 729kJ
28% Sacharidy 100 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 337 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pórek , jako chřest postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěný pórek omyjeme, nakrájíme podle velikosti hrnce, ve kterém budeme pórek vařit. Kuchyňskou nití svážeme dohromady, aby se nerozpadl. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde povaříme 10-12 minut doměkka. Měkký pórek vybereme z vody, v cedníku necháme dobře okapat a vychladnout.

2

Příprava omáčky: Jarní cibulku, zelenou a spodní část, spolu s petrželovou natí drobně nasekáme a vložíme do misky. Přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě sůl, pepř. Všechny suroviny prošleháme na hustou omáčku, kterou ihned vložíme do lednice odležet.

3

Okapané a vychladlé kousky pórku naaranžujeme na talířky, omáčku přidáme zvlášť v malé mističce.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept