Pórek , jako chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek , jako chřest
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54033 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
10 g | Cibulka jarní |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,1mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Cibulka jarní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek , jako chřest postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěný pórek omyjeme, nakrájíme podle velikosti hrnce, ve kterém budeme pórek vařit. Kuchyňskou nití svážeme dohromady, aby se nerozpadl. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde povaříme 10-12 minut doměkka. Měkký pórek vybereme z vody, v cedníku necháme dobře okapat a vychladnout. |
2 | Příprava omáčky: Jarní cibulku, zelenou a spodní část, spolu s petrželovou natí drobně nasekáme a vložíme do misky. Přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě sůl, pepř. Všechny suroviny prošleháme na hustou omáčku, kterou ihned vložíme do lednice odležet. |
3 | Okapané a vychladlé kousky pórku naaranžujeme na talířky, omáčku přidáme zvlášť v malé mističce. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm s bílým chlebem.