Koktejl z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koktejl z hlávkového zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54034 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Zálivka | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
10 g | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 184,4mg |
Draslík | 213,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup ostrý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koktejl z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku s vařící vodou pomalu, pomocí lžíce dáme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Potom vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Hlávkové zelí zbavíme poškozených listu, rozpůlíme, vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které poklademe do salátových skleněných mističek. |
3 | Příprava zálivky: ve vhodné nádobě smícháme dohromady majonézu, kečup, jogurt, hořčici. Promícháme, ochutnáme a podle chutě dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Opět promícháme. Připravenou zálivkou přelijeme každou porci zelí, povrch posypeme nakrájenými vejci. Nakonec porce posypeme nasekaným koprem. |
4 | Koktejly až do podávání udržujeme v lednici. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.