Celerová příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová příloha
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54036 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
6 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Majonéza |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 333,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová příloha postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Přidáme olej, citrónovou šťávu, cukr. Promícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přimícháme sůl, pepř, hořčici. Nakonec přidáme majonézu a dobře promícháme. |
2 | Hotovou přílohu rozdělíme do salátových mističek a podáváme. |
Poznámka
Příloha je chutnější připravená den dopředu.