Jelení řezy na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení řezy na švestkách
Jelení řezy na švestkách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Hřebíček |
500 g | Jelení maso |
150 g | Kompot švestkový |
10 g | Koriandr čerstvý |
2 g | Koriandr mletý |
20 ml | Ocet vinný červený |
1 dl | Olej sezamový |
4 g | Pepř cayenský |
1 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
100 g | Povidla švestková |
9 g | Sůl |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 526,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 704,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hřebíček, Jelení maso, Kompot švestkový, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Ocet vinný červený, Olej sezamový, Pepř cayenský, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení řezy na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso opláchneme a osušíme, nakrájíme na slabé proužky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání orestujeme 5 minut. Přidáme okapané kompotované švestky a podlijeme vývarem. Přidáme povidla, ocet a pivo a 10 minut necháme zakryté dusit. Osolíme, okořeníme kajenským pepřem, mletým zázvorem, hřebíčkem a koriandrem. Podáváme posypané nasekaným čerstvým koriandrem. |
Poznámka
1