Recept

Domácí vaječné ravioli plněné špenátem a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54040

Ingredience

Těsto
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
Na vaření
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Náplň
1 polévková lžíce Bazalka
3 špetka Muškátový oříšek
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Gran Moravia
300 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Špenát mražený
Na ozdobení
4 ks Cibulka jarní
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 328kJ
22% Sacharidy 79 g
49% Tuky 37 g
30% Sodík 591 mg
62% Bílkoviny 35 g

Domácí vaječné ravioli plněné špenátem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.

2

Mražený špenát dáme do mísy a necháme ho rozpustit. Slijeme z něj přebytečnou vodu, přidáme k němu sýr Riccotu (nebo Lučinu), nastrouhaný sýr (Gran Moravia), žloutek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou bazalku, muškátový oříšek, máslo a směs dobře promícháme. Měla by mít krémovou konzistenci.

3

Těsto vyválíme na mírně pomoučeném vále válečkem na 2 pruhy silné asi 2-4 mm, široké 8-10 cm. Na jeden (spodní) pruh těsta poklademe lžičkou špenátovou náplň tak, že kopečky náplně budou od sebe asi 2-3 cm daleko. okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a potřeme i mezery mezi náplní. Přiložíme druhý pruh těsta, prsty všechny okraje k sobě přitiskneme (zároveň vytlačíme přebytečný vzduch) a rádýlkem nakrájíme čtverečky -ravioly. Po odkrojení okraje znovu přitiskneme.

4

Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi si rozpustíme máslo a cibulku zpěníme dorůžova.

5

V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody s 1.5 lžičkou soli. Ravioly vkládáme do vroucí vody a vaříme je asi 3-4 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, na talířích je polijeme usmaženou cibulkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept