Jednoduchý recept

Fazole z francouzské kuchyně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54044
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
500 g Fazolové lusky zelené
20 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
5% Sacharidy 20 g
251% Tuky 188 g
22% Sodík 444 mg
12% Bílkoviny 7 g

Fazole z francouzské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky očistíme, opláchneme pod studenou, tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme 1 litrem vroucí vody, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle.

2

Do hrnce dáme na malé kousky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájený česnek, připravenou mrkev, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme okapané fazolové lusky. Zalijeme zbylou vodou a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme doměkka. Když se vyvaří voda a zůstane šťáva, můžeme stáhnout ze sporáku.

3

Hotové fazole necháme pod poklici 5-10 minut odpočinout. Potom je rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme citrónovou šťávou a jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu, například k hovězímu pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept