Salát z mořských řas se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mořských řas se sezamem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 54047 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Mořské řasy sušené |
200 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
20 g | Sezam - semena |
Pečivo | |
---|---|
8 g | Droždí |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pasta česneková |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořské řasy sušené, Sezam - semena, Droždí, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mořských řas se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé mořské řasy důkladně propláchneme. Použijeme-li sušené, necháme předem nabobtnat ve větším množství vody. Sezamová semínka krátce nasucho osmahneme a rozmixujeme. Přitom postupně přiléváme olivový olej. |
2 | Mrkev očistíme, oškrábeme a na jedné straně podélně seřízneme tak, aby se dala postavit. Pokrájíme na tenké plátky a ty poté na jemnou slámu. Smícháme s řasami a sezamovou pastou. |
3 | Na pečivo rozmícháme droždí v 200 ml vlažné vody, přisypeme 2 lžíce mouky, připravíme kvásek a necháme vykynout. Zbylou mouku prosejeme, přidáme sůl a za stálého míchání vpracujeme postupně česnekovou pastu, kvásek a olej. Vypracujeme těsto, vytvoříme bochánek a zakryjeme mísou. Na teplém místě necháme cca 60 minut kynout. |
4 | Poté těsto vyválíme do tvaru nádoby, ve které jej budeme péct, znovu necháme krátce vykynout, posypeme nasekaným rozmarýnem a olivami. Po cca 30 minutách kynutí vložíme chleby do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30–40 minut. |
5 | Salát z řas rozdělíme do středu talířů a doplníme plátky upečeného chleba. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kynutí těsta – cca 120 minut.