Recept

Křehký hruškový koláč s Lučinou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54049

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hrušky
2 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
Těsto
1,5 polévková lžíce Citronová kůra
55 g Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
155 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Krém
60 g Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
0,5 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
240 g Sýr Lučina - termizovaný
1 ks Vejce slepičí
Na vytření formy
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na zatížení
500 g Fazole

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 738kJ
23% Sacharidy 83 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 71 mg
40% Bílkoviny 22 g

Křehký hruškový koláč s Lučinou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, prášek do pečiva, přidáme k ní žloutek, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, měkké máslo a špetku soli. Vše promícháme a těsto dobře prohněteme, přidáme 3 lžíce vody a těsto na pomoučeném vále znovu dobře propracujeme, nesmí se lepit. Hrudku těsta zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v chladničce 15-20 minut odpočinout.

2

Připravíme si krém: do mísy dáme sýr Lučinu (žervé), přidáme cukr, vejce, hladkou mouku, vanilkový cukr a podle potřeby trochu mléka. Směs vymícháme do hladkého krému.

3

Vlašské ořechy pokrájíme na malé kousky. Omyté hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na silnější plátky, které dáme do mísy a pokapeme je citronovou šťávou.

4

Koláčovou formu vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Těsto vyválíme na placku (1.5 mm), kterou vložíme do formy, okraje těsta dobře přimáčkneme. Těsto zakryjeme pečícím papírem a vysypeme na něj 500 g malých fazolí, těsto tak při pečení zatížíme. Dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na 190°C. Poté těsto vyjmeme z trouby, odstraníme papír s fazolemi. Připravený krém rovnoměrně rozetřeme po celé ploše těsta, na náplň ozdobně rozložíme hrušky, posypeme je vlašskými ořechy a pokapeme medem. Koláč vrátíme do předehřáté trouby a pečeme ho při 170°C přibližně 40-45 minut dozlatova.

5

Upečený koláč necháme vychladnout, pokrájíme ho na trojúhelníky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept