Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54050
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
200 g Sýr Parmezán
Omáčka
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl
Těstoviny
1 polévková lžíce Sůl
450 g Těstoviny Spaghettini
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 112kJ
27% Sacharidy 96 g
33% Tuky 25 g
86% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Italské špagety postup přípravy receptu:

1

Očistíme česnek a drobně ho pokrájíme, rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je v sítu promyjeme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. V pánvi na rozpáleném oleji si orestujeme česnek (1-2 minuty),přidáme rajčata, ochutíme je solí, pepřem a cukrem. Promícháme a pod pokličkou je dusíme 10-15 minut.

2

Občas rajčata promícháme, dusíme tak dlouho, až se z nich odpaří voda a rajčata zhoustnou, podle chuti dosolíme.

3

Ve velkém hrni si přivedeme k varu asi 2,5-3 litry vody se solí. Italské špagety uvaříme podle návodu na skus. Scedíme je a smícháme s omáčkou.

4

Na talíři je posypeme nastrouhaným kvalitním sýrem, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept