Plátky šunky v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky šunky v omáčce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 54052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 ks | Hřebíček |
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Sherry brandy |
800 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 5,5mg |
Vláknina | 342,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Sherry brandy, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky šunky v omáčce postup přípravy receptu:
1 | Připravíme čtyři plátky šunky o váze zhruba 200 g. Na pánvi na másle smažíme postupně šunku z obou stran, přidáme hřebíček. Po třech minutách smažení přeložíme plátky do pekáče a držíme v troubě na teple. |
2 | Do výpeku vlijeme sherry a povaříme, vmícháme hořčici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Před podáváním z omáčky odstraníme hřebíček. |
3 | Plátky šunky podáváme přelité omáčkou. |