Recept

Vaječná omeleta s Čedarem a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54053

Ingredience

Dresink
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Hořčice dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Omeleta
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Sýr Čedar
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
2% Sacharidy 6 g
64% Tuky 48 g
80% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 31 g

Vaječná omeleta s Čedarem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme si francouzký dresink: do misky si dáme nadrobno pokrájený stroužek česneku, přidáme k němu lžíci vinného octa, lžičku ostré dijonské hořčice, nadrobno posekané a omyté lístky bazalky, sůl a bílý pepř. Směs promícháme a postupně k ní budeme zašlehávat 3 lžíce extra panenského olivového oleje. Dresink dáme do sklenice, dobře ji uzavřeme, protřepeme a odložíme do chladničky.

2

V misce si rozšleháme 3 vejce se solí a pepřem. Zelenou petrželku a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr čedar jemně nastrouháme.

3

V pánvi si rozehřejeme máslo, přibližně při střední teplotě vlijeme ochucená vajíčka a necháme je mírně asi 15 sekund probublávat. Poté je od odkrajů pomocí vařečky shrnujeme směrem ke středu. Zbytek pánve tak zaplníme vajíčky, které neztuhly. Toto opakujeme necelou minutu. Jakmile omeleta pokrývá celou pánev, ale má mírně polosyrovou konzistenci, posypeme ji nastrouhaným sýrem a bylinkami.

4

Omeletu na pánvi přehneme v polovině, smažíme ji ještě několik sekund, poté ji opatrně nabereme nebo vyklopíme přímo na talíř a hned servírujeme s dresinkem.

Poznámka

K omeletě podáváme bílé pečivo a zeleninový salát podle chuti: mrkvový nebo rajčatový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept