Cheesecake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake
Cheesecake
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54057 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
Tvarohová náplň | |
---|---|
3 ks | Citrony |
200 g | Cukr třtinový |
220 g | Smetana 16% (pochoutková) |
650 g | Sýr Lučina - termizovaný |
4 ks | Vejce slepičí |
Těsto | |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Rum |
220 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Na vytření formy | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Bílková poleva | |
100 g | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 157,4mg |
Draslík | 151,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 152,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Vejce slepičí, Rum, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková), Sýr Lučina - termizovaný, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili. |
2 | Směs důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem. |
3 | Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky. |
4 | Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut. |
5 | Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky. |
Cheesecake jsem pekla poprvé...musím říct že je výborný!!! U tohoto receptu vynikla citrónová chuť. Trochu nevýhoda je doba, kterou se dort připravuje...se vším vychlazováním, přípravou a pečením to zabere docela dost času, ale výsledek stojí za to:-)Vřele doporučuji všem!!!!!
Povedl se!