Pomerančová omáčka s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová omáčka s ořechy
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54059 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet malinový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř cayenský |
1,5 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 430,2mg |
Draslík | 105,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 469,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Pepř cayenský, Pomerančová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová omáčka s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve rozpustíme máslo, mezitím ve vodní lázni promícháme žloutky s vínem do pěny. |
2 | Postupně k žloutkům s vínem přimícháváme připravené máslo a pomerančovou šťávu se solí, pepřem a octem. |
3 | Nakonec vmícháme nasekané ořechy, omáčku můžeme ihned servírovat. |
Poznámka
Vhodné k vařené zelenině a rybám.