Kachní prsa v ostružinové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa v ostružinové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 54061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Badyán |
800 g | Kachní prsa |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
5 polévková lžíce | Likér Galliano |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
300 g | Ostružiny |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
100 ml | Pomerančová šťáva |
10 g | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 734,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ostružiny, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kachní prsa, Koření pěti vůní, Likér Galliano, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa v ostružinové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple. |
2 | V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky. |