Jednoduchý recept

Kachní prsa v ostružinové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 54061
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Badyán
800 g Kachní prsa
0,5 kávová lžička Koření pěti vůní
5 polévková lžíce Likér Galliano
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
300 g Ostružiny
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
100 ml Pomerančová šťáva
10 g Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 512kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 310 mg
74% Bílkoviny 42 g

Kachní prsa v ostružinové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.

2

V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept