Jednoduchý recept

Vše ze zahrady

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54065
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 g Bobkový list
200 g Brambory
100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
250 g Hrášek
1 kávová lžička Kari koření
150 g Máslo čerstvé
300 g Moravské uzené maso
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
300 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 939kJ
12% Sacharidy 44 g
323% Tuky 242 g
12% Sodík 247 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vše ze zahrady postup přípravy receptu:

1

Mrkev, brambory, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, spolu s hlávkovým zelím a uzeným masem nakrájíme na tenké proužky.

2

V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Vložíme česnek, necháme provonět, posypeme moukou, mletou paprikou a přidáme připravenou mrkev, brambory, uzené maso a celer. Chvilku smažíme a následně zalijeme vodou. Nakonec vložíme hrášek, zelí, bobkový list, tymián, sůl. Vše ještě jednou promícháme a pod poklici na mírném ohni zeleninu dusíme doměkka. Po dobu vaření suroviny v hrnci občas promícháme.

3

Před dokončením dušení zeleninu dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme smetanou, promícháme a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, pokrm necháme pod poklicí 5 minut odpočinout a rozdělíme na talíře.

Poznámka

Takto připravenou zeleninu podáváme jako hlavní teplé jídlo s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept