Vše ze zahrady - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vše ze zahrady
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54065 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
200 g | Brambory |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
250 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Kari koření |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Moravské uzené maso |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 692,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Kari koření, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vše ze zahrady postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, brambory, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, spolu s hlávkovým zelím a uzeným masem nakrájíme na tenké proužky. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Vložíme česnek, necháme provonět, posypeme moukou, mletou paprikou a přidáme připravenou mrkev, brambory, uzené maso a celer. Chvilku smažíme a následně zalijeme vodou. Nakonec vložíme hrášek, zelí, bobkový list, tymián, sůl. Vše ještě jednou promícháme a pod poklici na mírném ohni zeleninu dusíme doměkka. Po dobu vaření suroviny v hrnci občas promícháme. |
3 | Před dokončením dušení zeleninu dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme smetanou, promícháme a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, pokrm necháme pod poklicí 5 minut odpočinout a rozdělíme na talíře. |
Poznámka
Takto připravenou zeleninu podáváme jako hlavní teplé jídlo s pečivem.