Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54067
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
200 g Hera
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
Náplň
1 stroužek Česnek
500 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
130 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 667kJ
11% Sacharidy 40 g
66% Tuky 49 g
15% Sodík 294 mg
14% Bílkoviny 8 g

Slaný cibulový koláč postup přípravy receptu:

1

V misce prosátou mouku rukou promícháme spolu s Herou a solí. Přidáme vlažnou vodu a těsto hněteme tak dlouho, až se nám přestane lepit na prsty. Těsto necháme na teplém místě odpočinou 15 minut.

2

Příprava náplně: Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme 70 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vložíme drobně nakrájený česnek, zamícháme, posypeme moukou, chvilku smažíme. Nakonec posypeme mletou paprikou a zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku. Cibulovou smě necháme vychladnout a vmícháme do ní žloutky.

3

Odpočaté těsto na moukou vysypaném vále rozválíme na 4 milimetry silný plát o velikost pečící formy. Formu vymažeme zbylým máslem a připravené těsto položíme do formy. Těsto rovnoměrně potřeme připravenou náplní.

4

Posypeme nasekanou petrželovou natí a vložíme na 30 minut do předehřáté trouby péct. Upečený koláč po vytáhnutí z trouby necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.

Poznámka

Takto připravený koláč podáváme teplý. Každou porci můžeme ještě ozdobit na kolečka nakrájenou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept