Jednoduchý recept

Tagliatelle se žampiony a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54069

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
450 g Tagliatelle
1 l Voda pitná
900 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
25% Sacharidy 91 g
30% Tuky 23 g
21% Sodík 415 mg
49% Bílkoviny 28 g

Tagliatelle se žampiony a sýrem postup přípravy receptu:

1

V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce.

2

Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

3

V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme.

4

Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme.

5

Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept