Jednoduchý recept

Lasagne s houbami a špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54070

Ingredience

1 špetka Bazalka
500 g Lasagne
0,5 l Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Gorgonzola
200 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
400 g Špenát mražený
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,071 kcal
Kilojoule 4 481kJ
31% Sacharidy 110 g
63% Tuky 48 g
36% Sodík 730 mg
75% Bílkoviny 42 g

Lasagne s houbami a špenátem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané je nakrájíme také na plátky. Špenát necháme rozmrazit, povaříme v mírně osolené vodě a nakrájíme na malé kousky.

3

Sýry každý samostatně nastrouháme najemno.

4

Plátky lasagní dáme do vařící osolené vody a krátce je necháme vařit, aby změkly, ale zůstaly pevné.

5

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmahneme v něm nakrájený česnek a houby. Potom přimícháme nakrájený uvařený špenát a většinu nastrouhaného Čedaru, vše dochutíme bazalkou, pepřem a solí a odstavíme.

6

Z nízkém hrnci rozehřejeme většinu zbývajícího másla a vmícháme do něj mouku, přilijeme horké mléko a přimícháme Gorgonzolu, vše opepříme, osolíme.

7

Zapékací mísu vytřeme zbývajícím máslem, na dno rozprostřeme polovinu směsi hub a špenátu, přikryjeme ji vrstvou lasagní a přelijeme omáčkou. Pak opět dáme špenát s houbami a lasagne, vše posypeme zbylým Čedarem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

8

Zapečené zlatavé lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept