Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54072
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Palačinkové těsto
13 g Kypřicí prášek do pečiva
30 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Náplň
3 ml Citronová šťáva
70 dl Smetana 33% (šlehačka)
150 g Šunkový salám
Na obalování
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
150 g Omáčka tatarská
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

227% Kalorie 4,478 kcal
Kilojoule 18 735kJ
25% Sacharidy 90 g
584% Tuky 438 g
25% Sodík 492 mg
79% Bílkoviny 45 g

Palačinkové řízky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme palačinkové těsto: Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné misky. Přilijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec těsto dochutíme solí. Vše důkladně promícháme, aby těsto zůstalo bez hrudek.

2

V pánvičce rozpálíme olej. Naběračkou přeneseme těsto na dno pánvičky, kterou nahneme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Těsto osmažíme z jedné strany, otočíme a dosmažíme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebování těsta.

3

Příprava náplně: Šunkový salám drobně nakrájíme, přilijeme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a promícháme. Připravené palačinky naplníme náplní, přeložíme do vějíře.

4

Obalování: Do vhodné nádoby rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. Na jeden mělký talíř nasypeme mouku, na druhý strouhanku. Naplněné palačinky obalíme nejdříve v mouce, potom ve vejcí a nakonec ve strouhance.

5

Naplněné a obalené řízky smažíme v pánvi na rozpáleném olej, po obou stranách. Osmažené palačinkové řízky pokládáme na jednotlivé talíře, polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept