Recept

Marinované krůtí kousky

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54074

Ingredience

1 kg Krůtí prsa
6 ks Limetka
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej rostlinný
60 ml Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Víno Saké
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
2 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
5% Sacharidy 17 g
18% Tuky 14 g
38% Sodík 757 mg
69% Bílkoviny 39 g

Marinované krůtí kousky postup přípravy receptu:

1

Krůtí maso nakrájíme na kostky o straně 4cm. Do střední mísy si připravíme směs ze sójové omáčky, mirinu, saké, zázvoru a česneku. Do směsi vložíme krůtí maso a pořádně promícháme. Necháme asi 1 hodinu marinovat.

2

Poté maso vyndáme a obalíme v hladké mouce. Do pánve nalijeme olej, vhodíme obalené kousky, které smažíme po všech stranách asi 7 minut.

3

Kousky potom necháme odkapat na ubrousku. Můžeme podávat s kousky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept